Mislimo zeleno – koristimo biorazgradivu ambalažu

vakim danom sve više saznajemo o čovjekovu utjecaju na našu planetu. PET  proizvodi su sastavni dio naše svakodnevice od PET ambalaža za sokove i vodu, posuda u našoj kuhinji u kojima čuvamo namirnice do odjeće koju imamo na sebi napravljenu od sintetskih vlakana čija proizvodnja zauzima čak 60% na globalnoj razini.

Iako je PET reciklirajući, te pravilnim odlaganjem i njegovom preradom možemo dobiti novi proizvod te na taj način pridonijeti samoodrživom razvoju, nažalost naše navike nisu. Svega 11% PET-a se u Hrvatskoj uspješno reciklira, jedan dio se izvozi a ostatak završava na odlagalištima. Zbog toga želimo naglasiti da savjesno  upotrebljavamo  ambalažu i koliko možemo- mislimo zeleno. 

Biorazgradivom ambalažom i pravilnim odlaganjem i mi  pridonosimo očuvanju Zemlje.

Korištenje biorazgradive ambalaže ima značajan doprinos jer koristimo manju potrošnju energije i omogućuje nam široki spektar načina odlaganja otpada sa minimalnim utjecajem na okoliš.

Zato se trudimo našu ponudu obogatiti proizvodima koji su estetski ugodni, funkcionalni, imaju sve karakteristike odlične ambalaže, ali su biorazgradivi ili kompostabilni.

Koja je razlika?

Biorazgradiva ambalaža zahvaljujući mikroorganizmima  prirodno se razgrađuje u jednostavnije materije, te ih pretvara u spojeve koji se nalaze u  prirodi.

Kompostirajuća ambalaža koja je sama napravljena od baggase- suhih vlakana šećerne trske ima sposobnost komposta odnosno da kroz kompostabilne procese postane gnojivo koji daljnjim procesom dovode do biorazgradnje.

Nema proizvoda u košarici!
0